Mit esznek a lányaim reggelire?


palacsinta reggeli

Nemrégiben valaki megkérdezte, hogyan tervezem a napi háromszori étkezést. A titkom az, hogy abszolút NEM tervezek napi háromszori étkezést. Étkezési tervet készítek vacsorára. Reggelire és ebédre van néhány lehetőségünk, amelyek mindig rendelkezésre állnak, és csak ügyelni kell arra, hogy ezeket az elemeket készleten tartsam.

A három nagy lány nagyjából gondoskodik a saját reggelijéről iskola előtt.

Tallynek, aki négy éves, több segítségre van szüksége, és általában elkészítem neki a reggelijét, amíg a reggelimen dolgozom. Vagy ha nem akar várni, a nővérei is gyakran segítenek neki.

Hétvégén általában valami szórakoztatóbbat készítek reggelire (a lányok kedvence a puff palacsinta, amit az elmúlt két évben szinte minden hétvégén készítettem), de az iskolai napokra nem tervezek és nem készítek reggelit. Ha reggeli ötleteket keres gyerekeknek, remélem, ez hasznos lesz.

REGGELI ÖTLETEK GYEREKEKNEK

Íme a reggeli lehetőségek:

 

Joghurt és Granola. Veszek egy nagy kád sima görög joghurtot (a lányaim szerint az édesített joghurt nagyszerű élvezet), majd pár hetente készítek egy adag házi granolát (ez minden idők kedvenc receptje). Hozzáadhatnak diót, mini csokoládét, gyümölcsöt vagy egy kanál lekvárt, vagy bármit, amit szeretnének.

Zabpehely. A lányaim SOK zabpelyhet esznek. Időnként megveszem azokat a kis csomagokat, de többnyire csak egy gombóc régimódi zabot tesznek egy tálba, leöntik vízzel, 2 percig mikrohullámú sütőben, majd hozzáadnak egy kanál barnacukrot és egy kis tejet. (Tally különösen szereti a Búzakrémet, de a többi lány közül egyik sem nagyon kedveli).

Rántotta. Három idősebb lányom mind egy-két rántottát készíthet magának. Adjunk hozzá egy kanál ketchupot, és már mehet is.

Pirítós. Csillag különösen szereti a pirítóst, és néhány szelet teljes kiőrlésű pirítóst eszik reggelire legtöbbször vajjal és lekvárral.

Hideg gabonafélék. A mézes zabcsokrok a legtöbb gabonafélék nálunk, és ha sietnek, akkor ez a legjobb választás.