Hogyan próbálok kevesebb időt tölteni az okostelefonommal

Nem nagyon küzdök a képernyőn töltött idővel a gyerekeim esetében- a gyermekvállalásom előtt úgy döntöttem, hogy a képernyőidő minimálisra csökkentése számomra kiemelt prioritás (és nem hiszem, hogy minden családnak prioritásnak kell lennie; csak nekem személy szerint fontos volt), és lányaink életének legelejétől kezdve nagyon óvatosak voltunk, hogyan használjuk otthonunkban.

De. . . az én képernyőidőm viszont?

Ez napi küzdelem számomra. Része az is, hogy munkám nagy részét a telefonomon végzem, így könnyű megindokolni, hogy naponta milliószor felvegyem. Ennek része az is, hogy az okostelefonok annyira függőséget okoznak. Az idei nyári programunk meglehetősen kaotikus volt, a képernyőidőm egyre magasabbra csúszott, és utáltam.

A hétvégén, mielőtt beköltöztünk az új házunkba, egy ideig gondolkodtam azon, hogy mit szeretnék megváltoztatni, amikor beköltöztünk, és amikor beköszöntött az új tanév, és a telefonhasználat volt az első dolog a listámon. Leírtam néhány konkrét célt és néhány eszközt, amelyek segíthetnek ragaszkodni ezekhez a célokhoz. Íme, ami számomra jól sikerült – ha keresi a módját, hogy kevesebb időt töltsön a telefonján, remélem, ezek közül egy vagy több hasznos lesz.

Állítsa be a telefont úgy, hogy a kezdőképernyőn megjelenítse a képernyő idejét. Ez hihetetlenül hasznos számomra. Az alábbi képernyőképen láthatja, hogy a napi képernyőidő mező a telefonom legnagyobb része, így minden egyes alkalommal látom, amikor kinyitom a telefont.

Állítson le állásidőt/lefekvés idejét a telefonján. Beállíthatja ezt a telefonján a Képernyőkorlátok menüpontban, vagy csak arra az időre gondolhat, amikor aznap leteszi a telefont. Általában éjszaka 9:00-ig próbálom befejezni a telefonomat, így legalább egy órám van arra, hogy lefekvés előtt olvassak vagy nézzek egy műsort Bartdal, vagy rendet rakjak a házban vagy bármi másban. Ekkor csatlakoztatom a telefonomat (ha a PhoneSoap-ban van, még kevésbé csábító érzés), és éjszakára távol van.

Töltse fel telefonját olyan szobában, amely nem a hálószobája. Az utolsó dolog után a telefonom töltése a hálószobámon kívül nagy változás volt számomra. Körülbelül egy éve kaptam ezt az ébresztőórát, és szeretem, mert csinos, és azt is jelenti, hogy nincs szükségem a telefonomra ébresztőként. Ez azt is jelenti, hogy nem vagyok kísértve, hogy először az ágyban fekve nézzem a telefonomat, vagy ne vesztegessem az esti görgetést.

Határozza meg, hogy mely időpontokban szeretne jobban jelen lenni. Egy új tanév kezdetével tudtam, hogy a legjobban koncentrálni és jelen lenni szeretnék, amikor a lányaim iskolába indultak, és amikor hazaértek. Mivel világos voltam ezekben az időkben, könnyű volt terveket készíteni, hogyan kerülhetem el a telefonom kísértését.

Korlátozások beállítása bizonyos alkalmazásokhoz. Legtöbbünknek vannak olyan alkalmazásai, amelyek óriási időt szánnak ránk. Ha korlátozásokat állít be az adott alkalmazásokra, akkor ez hatalmas változást eredményezhet, és csökkentheti a teljes képernyőidőt.

Készítsen egy listát azokról a dolgokról, amelyeket meg akar tenni ahelyett, hogy a telefonon töltené az időt. Számomra az egyik probléma az, hogy néha úgy érzem, kicsit elveszett vagyok a telefonom nélkül. Nagyon hasznos, ha van egy lista a kívánt vagy tennivalóimról – szeretnék még olvasni? Puzzle-t kirak? Sétálni menni? Írj egy megjegyzést egy barátodnak? Szervezem a szekrényemet? Játszani a lányokkal? Készül valami vacsora? Gyomlálni a kertet? Ha tudom, hogy hová kell összpontosítanom az időmet, az azt jelenti, hogy a napi időmből sokkal többet töltök olyan dolgokkal, amelyeket szeretnék vagy meg kell tennem, és hogy kevesebb időt töltsek a telefonomon, sokkal kifizetődőbbnek.