Hogyan tegyük élhetőbbé a lakást?


ház belseje

Az egyik kedvenc dolog az új otthonba költözéssel kapcsolatban az a folyamat, amikor kitalálom, hogyan lehet a házat működtetni ÉN és a családom számára. Azt akarom, hogy a házam velem dolgozzon, mint partner, és ne úgy érezzem magam, mint egy ellenség, akivel folyamatosan harcolok. Azt akarom, hogy ne csak nekem, hanem a gyerekeimnek is könnyű legyen rendet tartani.

Amikor látok valamit heverni, pontosan szeretném tudni, hová kell mennie, és ha szükségem van valamire, pontosan tudni akarom, hol találom.

Íme néhány dolog, amelyek segítenek megkönnyíteni az otthoni szervezést.

 

Határozza meg a napi használatot. Amikor megvettük ezt a házat, rögtön a hátizsákokra kezdtem gondolni. Hová mennének, és a lányaimnak könnyű lenne eltenni őket, és ez nem lenne egy hatalmas halom hátizsák a bejárati ajtóm mellett minden nap? A házunknak nincs természetes helye az iszapterem számára, de öltözőszekrényeket adtunk a mosókonyhánkhoz, és a gyerekeimnek szuper könnyű a hátizsákjukat minden nap a kijelölt horogra tenni. Ha látok egy hátizsákot heverni, és rámutatok, pontosan tudják, hová kell mennie. Minél többet gondolok életünk napi áramlására, annál jobban rájövök, hogyan tegyünk teret ezeknek a dolgoknak az életéhez. A cipők, kabátok, pénztárcák, könyvtári könyvek, edények, hátizsákok, elektronika és smink mind olyan dolgok, amelyeket gyakorlatilag naponta használunk, és szükségünk van otthonra.

 

Vegye észre a problémákat. Az esetek 90%-ában, ha valami hever, akkor ott van, mert valójában nincs helye. Ahelyett, hogy bosszankodnék azon a dolgokon, amelyek ott ülnek, ahol nem kellene, megpróbálom kitalálni, hogy „hova kerülhet ez az értelme?” Amikor valójában a tárgyra koncentrálok, és azon gondolkozom, hogy hol lakhat az otthonomban, általában ki tudok találni egy helyszínt, amely működik, vagy otthont teremtenek neki.

 

Ne komplikálja túl. Ha túlbonyolítja a rendszert, valószínűleg nem fog működni. A bejárati ajtó melletti cipőkosár egy egyszerű rendszer, amelyet egy kisgyermekig mindenki kezelhet. A zokni tároló fiókjában csak a megfelelő helyre kell dobnia. Minden plüssállatunk egy nagy kosárba kerül, ami megkönnyíti a takarítást. A sok erőfeszítést igénylő rendszer szinte mindig gyorsan szétesik – legyen a lehető legegyszerűbb és egyszerűbb.

 

Ne feledje, hogy egy házban kell lakni. Nem az Instagramon vagy a Pinteresten élek – hat ember van a házamban, akik esznek, alszanak, öltözködnek, játszanak, dolgoznak és így tovább. Nem várom el, hogy mindenkor makulátlan legyen. Szeretném, ha rendezett és tiszta lenne, és könnyen karbantartható lenne, de arra is igyekszem emlékezni, hogy egy ház a családunk eszköze, nem pedig dekoratív bemutató.