Milyen szempontokra érdemes figyelni egy úszókapu kiválasztása során?


úszókapu, fém kerítés ingatlan mellett

A régi időkben a manuálisan nyitható kapuk voltak a megszokottak, hiszen ki sem lehetett gondolni, hogyan lehetne ezt másképp használni. A mai modern világban azonban az automatizálás sok mindenben nagy változást hozott és észrevehető az úszókapu területén is.

Egy ilyen gyártmány egy nagyszerű befektetés a napjainkban, mind a magas értékű biztonság, a könnyed kezelhetőség és a kimagasló megjelenés miatt is. Mielőtt azonban kiválasztana egy ilyen típusú úszókaput érdemes néhány dolgot figyelembe venni, beleértve a méretet, illetve a szükséges hozzáférést.

Elsősorban nagyon fontos lehet az úszókapu pontos használatának és a használat gyakoriságának a meghatározása. Nem mindegy, hogy csak heti párszor lesz egy gyártmány használva, vagy folyamatosan minden egyes napon. Ebből adódóan pedig figyelni kell a gyártmány működtető rendszer motorjára és kialakítására. Ennek függvényében kell kiválasztani a beléptetőrendszert is.

Ha az adott helymennyiséget vizsgáljuk, akkor azoknak is előnyös egy ilyen úszókapu.

Mennyi hely van?

Számos megoldás kínálkozik azok számára, akiknek korlátozott a helyük, vagy sajátos igényük van arra a területre, ahol a kapukat beépítik. A kapuknak szabadon kell nyílniuk minden akadály, például fák, falak, parkolóhelyek és lépcsők előtt.

Nyílókapu – Az automatizált kapu hagyományos stílusa, a szárnyaskapuknak a gyártmány szélességével megegyező ívre van szükség ahhoz, hogy szabadon mozoghassanak.

Kettős hajtás – Amint kinyitnak, a kettős behajtású kapuk középen félbehajlanak. Következésképpen körülbelül a felét használják ki a szárnyaskapu területének.

Úszókapuk– Ezek kevesebb helyet foglalnak abban az értelemben, hogy csak mindkét oldalon kell elegendő hely, nem a kapuk előtt. Az a terület, ahová becsúszhatnak, valamivel hosszabbnak kell lenniük, mint maguk a gyártmányok.