Műanyag ablak vásárlás. Redőnnyel vagy redőny nélkül?


műanyag ablak, párnák

Egy egész házat érintő nyílászárócsere komolyan megterheli a családi kasszát, így nem csoda, hogy a műanyag ablak mellé tartozó redőny beszereltetése legtöbbünknél csak másodlagos kérdésként merül fel, amit majd valamikor a távoli jövőben fogunk csak megvalósítani.

Aki azonban panellakásban lakik a sokadik emeleten, és az ablakaira erősen tűz a nap, az nem engedheti meg magának, hogy az új műanyag ablakokon ne legyen valamilyen árnyékolás.

Az ablakokon beáramló napfény télen kellemesen átmelegíti az egész házat, de nyáron tikkasztó hőséget okozhat, ami ellen árnyékolással védekezhetünk legjobban. Van persze gazdagék esztelen változata is: engedd be a hőséget, aztán járasd a légkondit óraszám. Olvasóinkat ennél értelmesebb embereknek tartjuk, emiatt érvelünk a redőnyök mellett.

A rolók is hasznosabbak a semminél, de ezeket csak belülről tudjuk a műanyag ablak mellé felszerelni, ami azt jelenti, hogy a meleg már átjött az ablakon, és be van szorulva az ablak és a redőny közé. Ezzel szemben a redőny az ablakon kívül helyezkedik el, azaz, ha leeresztjük a redőnyt, a műanyag ablak teljesen védve marad a nap sugaraitól, a hőség egyáltalán nem jön be.

Ha meg tudjuk oldani, érdemes a redőnyöket az ablakokkal egyidőben beszereltetni, mert így csak egyszer kell átélnünk a felújítási munkákkal járó kényelmetlenségeket, rendetlenséget és koszt. A Daidalos Kft. kínálatából nem csak műanyag ablakokat, de redőnyöket is választhatunk.