A VPS szerver előnyei


VPS, számítógép

Rengeteg előnnyel rendelkezik a VPS szerver szolgáltatás, amelyeknek vállalkozása nagy hasznát fogja venni a jövőben. Nem csupán, hogy javítja a felhasználói élményt, de alkalmazható egyszerre költséghatékony vagy teljesítménycentrikus célokra is attól függően, hogy éppen mi vállalkozása számára a prioritás.

Ha csak egyszerűen akarjuk megfogalmazni, hogy mitől lesz valakinek jobb, aki VPS szervert bérel, a következőket sorolhatjuk fel:

 1. nő a weboldal elérhetősége
 2. gyorsabban töltődik be a weboldal
 3. a visszafordulási arány csökken
 4. szükség esetén spontán bővíthető erőforrásokkal rendelkezik
 5. nem elhanyagolható a költséghatékonysága sem a fizikai szerverek fenntartásához képest

Mindemellett persze elmondhatjuk, hogy fontos a magas minőség és nagy teherbírású technológiai háttér is. Bizonyos VPS szolgáltatók élő és folyamatos statisztikákat is nyújtanak felhasználóik számára és teljes fennhatóságot a saját VPS-e fölött. Emellett az is nagyon jó ezekben a VPS szerverekben, hogy széleskörű a funkcionalitásuk, sok mindenre felhasználhatóak. Ilyenek például:

 1. Paravirtualizáció és hardveres virtualizáció támogatása
 2. Snapshot mentés
 3. Fájlalapú mentés
 4. Adatmentésből új VPS készítése
 5. Adatmentésre (pillanatképre) visszaállítás
 6. Erőforrás- és hálózati statisztika
 7. ISO-feltöltés
 8. Logolás

Emellé persze egyes szolgáltatók esetében rendelhetők bizonyos többlet- és extra funkciók is, amelyek tovább könnyítik, illetve emelik a rendelő felhasználói élményét. Ennél fogva a munka könnyen és hatékonyan valósul meg.