Többfunkciós kert tervezése kültéri műfű segítségével

Az alázatos kezdetektől, amikor csupán “műanyag fű” volt, a kültéri műfű most az egyik legváltozatosabb anyag, nem csak a szabadtéri tereprendezéshez, hanem a belsőépítészethez is. A természetes fű minden előnyét megkapja – zöld tónusok, puha textúra és természetes hangulat – a karbantartási feladatok többsége nélkül.

Pontosabban, a műfű alig igényel bármilyen karbantartást. Nincs kaszálás vagy öntözés, nulla a szükséglet a műtrágyákra és más vegyi anyagokra, és szinte nincs szükség szezonális előkészületekre sem. A legjobb mindezeken felül, a mesterséges fű jól néz ki gyakorlatilag mindenhol.

Szögezzünk le egy dolgot világosan – igen, lehetnek élő növények, virágok és sőt fák egy műfüves udvaron! Bizonyos szempontból a műfű előnyösebb a növények számára, mint a valódi fű:

– Nincs verseny a tápanyagok szempontjából

– A növények öntése nem fogja a hátsó udvart sáros rendetlenségbe fordítani

– Nincs gyom, hogy megfojtsa a kertet

  • Fókuszban a kertészkedés, nem a fű életben tartása!

A kutyák szórakoztatóak, de tisztításuk az udvarban játszásuk után? Nem annyira. A sáros mancs nyomok törlésétől a lyukak javításán, a kitépett fű cseréjén át és a vizelet kiégéssel való foglalkozásig, kimerítő lehet egyidejűleg megpróbálni egy élő gyepet és egy kisállatot tartani egyidejűleg. A kültéri műfűre való áttérés megoldja ezeket a problémákat. A kutyák nem áshatnak lyukakat, vagy nem téphetik ki a gyepet, és biztonságosabb számukra is.

Mivel többé nem kell aggódni a gyep miatt, akkor még inkább vonzó helyet hozhatunk létre a szőrös barátainknak. Például hozzunk létre egy kisebb akadálypályát nekik, hogy így is aktívak maradjanak, és elhasználják a felesleges energiájukat.