A laminált padló karbantartása


laminált padló és modern fotel

A laminált padló népszerűségét az alapvető előnyök (nagy választék, kedvező ár, könnyű kivitelezés) mellett a strapabíró tulajdonságának és az egyszerű karbantartásának is köszönheti.

Ez a melegburkolat nemcsak újonnan lerakott állapotában nyújt szép, kellemes megjelenést, hanem hosszú éveken keresztül biztosítja otthonunk esztétikai minőségét. A laminált padlók ugyanis nagymértékben képesek ellenállni a fakulásnak és a kopásnak. Még az otthon életszerű használata során keletkező amortizáció is észrevétlenül kiküszöbölhető, amennyiben egy minimális, de rendszeres karbantartást elvégzünk a burkolatunkon.

A laminált padlókat szükséges folyamatosan portalanítani, enyhén vizes felmosást pedig kevésbé gyakran, de rendszeresen érdemes beiktatni. Mára már kifejezetten vízálló laminált padló is beszerezhető, amelynek előnye, hogy az esetleges „vizes balesetek” sem okoznak kárt a burkolat állagában, továbbá a karbantartásuk során is használhatunk nagyobb mennyiségű vizet (természetesen a direkt ásztatás azért ez esetben is kerülendő).

A laminált padló felülete tehát rendkívül masszív és strapabíró anyagból készül, ezáltal évtizedekig is szolgálhatja otthonunkat, sőt akár a költözés, átépítés sem lehet akadály, hiszen ezek a burkolatok formázhatóak és újra lerakhatóak.

A karbantartásról még kiegészítésképpen annyit érdemes megemlíteni, hogy amennyiben a padlóval érintkező bútorokat, tárgyakat is kellő karbantartásban részesítjük, úgy az érintkezésükből származó esetleges karcolások, kopások is minimálisra csökkenthetők. Megfelelő tisztító- és ápolószerekkel pedig még nagyobb védelmet biztosíthatunk padlónk számára.