Testvérfellépő – a babakocsi tökéletes kiegészítője


babakocsi babával

Amikor az ember babakocsi vásárlás előtt áll, számtalan dolgot kell átgondolnia: mikor, hol és hogyan fogja használni. Az egyik leglényegesebb (mégis sokszor elfelejtett) szempont azonban az, hogy meddig és hány gyermek mellett tervezzük használni.

Nagy kérdés ugyanis, hogy a kiválasztott babakocsinak egy apróságot kell majd csak kiszolgálnia, vagy esetleg testvér(ek) születése is várható. Ha több kis gyermekkel közlekedünk, mindenképp számoljunk azzal, hogy önmagában egy babakocsi nem feltétlenül lesz elegendő a családban.

Ilyenkor több opció is fennáll: az egyik, hogy testvér babakocsit szerzünk be és használunk. Ám ez esetben számolni kell annak nagy méretével. Ráadásul sok anyuka panaszkodik arra, hogy ezek nemcsak nagyobbak, hanem általában jóval nehezebbek is, mint a „solo” verziók.

Ha ezt a helyzetet szeretnénk elkerülni (mert például a csomagtartónkban sem férne el egy testvéreknek szabott darab), érdemes elgondolkozni a testvérfellépő lehetőségén. Ez ugyanis kiváló megoldást jelenthet, ha a gyerekek között nincs túl nagy különbség, azaz a nagyobb testvérnek még mindig jól jön egy kis segítség az utazás vagy séta során. Tényleg remek eszköz, ha a nagyobb gyermek elfárad és szeretnénk kényelmesen segíteni a haladását.

Ennél a megoldásnál viszont fontos a bevezetőben felvetett gondolat, azaz: érdemes már a babakocsi vásárlásánál olyat kiválasztani, amire később rá lehet illeszteni a testvérfellépőt. Ha bizonytalanok vagyunk benne, hogy a termék kompatibilis-e a jövőbeli terveinkkel, nyugodtan kérjünk segítséget a tapasztaltabb bolti eladóktól!