Cégalapítás során választunk cégnevet is


Cégalapítás iroda

Lehetséges, hogy már régóta van elképzelésünk a cégalapításról, régóta álmodozunk róla, hogy elindítjuk saját vállalkozásunkat. Az is lehetséges, hogy ezért már egy ideje dédelgetjük magunkban a cégalapításhoz szükséges cégnevet is.

Azonban, amikor ténylegesen eljön a cégalapítás ideje, beleütközhetünk olyan szabályokba, melyek miatt esetleg a hőn áhított és elképzelt cégnév mégsem valósulhat meg. Legkésőbb ekkor már muszáj lesz informálódnunk róla, hogy milyen szempontok szerint választhatjuk meg a cégalapításunkhoz szükséges és elengedhetetlen cégnevet. Ugyanakkor nemcsak a szabályok fontosak, hanem az is, hogy olyan cégnevet válasszunk, ami ténylegesen visszaadja a tevékenységi körünket, önazonos, és nekünk is tetszik. Hiszen ez lesz úgymond a márkajelzésünk a piacon.

Nem kell elnagyoltan választani olyat, ami ugyan a szabályoknak megfelel, de nekünk nem tetszik, de nem is kell túl szentimentálisan és görcsösen ragaszkodni olyan elképzelésekhez, melyek nem passzírozhatók bele a szabályokba. Cégalapítás során legyen a cégnevünk először is rövid és egyszerű. Kinek kell a bonyolult név, hogy aztán senki ne tudja megjegyezni és csak a baj legyen vele?!

Ilyenkor pontosan az a célunk, hogy minél könnyebben bekerüljön márkanevünk a köztudatba, forogjon ott, és ne legyen nehézség a piacon megjegyezni a nevünket. Fontos, hogy könnyen megjegyezhető legyen és figyelemfelkeltő, mégis egyedi. Meglegyen az eredetisége, amitől az, ami, olyan név legyen, amit más még nem használ. Ezt ellenőrizni lehet a kormány hivatalos e-cegjegyzek oldalán. A ceghmester.hu oldala gyors segítséget kínál, ha megvan a kiválasztott nevünk, a cégalapítás folyamatának gördülékeny lebonyolításához.